Fokuscilacap.com Cilacap – Bangga kue udu mung “Bangga Mbagung Desa” sing ana nang kabupaten Cilacap tok, tapi uga BANGGA DADI WONG NGAPAK utawa BANYUMASAN, tegese wong sing asale sekang BARLINGMASCAKEB (Banjarnegara Purbalingga Banyumas Cilacap Kebumen).

Sedulur, aja minder dadi wong Banyumasan nggih…? utawa kadang disebut wong Ngapak, ujar ujare wong ngapak kuwe sepele…? Ya anu ora, padahal wong ngapak kuwe wis kawit jaman gemiyen kondang dadi tokoh penting.

Ana sing dadi tokoh Nasional, dadi Atlit, Ekonom, artis lan apa baen ya anu ana.

Kiye contone :

Jendral Soesilo Sudarman asal Desa Gentasari Kroya mantan Menkopolhukam.
sapa sing ora kenal njajal?
Griyane nang Gentasari siki digawe musium Soesilo Sudarman.

Jendral Sudirman , salah siji Pahlawan Nasional asal Desa Bodas Karangjati Purbalingga Laire Tanggal 24 Januari 1916.

Jendral Gatot Subroto
Pahlawan nasional asli lairan Banyumas, tanggal laire malah pada karo nyong kuwe, 10 Oktober kur bedane nang taun, aku tahun 72 beliaune taun 1907.

Pahlawan Revolusi Letjen Anumerta Suprapto
Asli kelahiran Purwokerto lair tanggal 20 Juni 1920.
Salah siji pahlawan revolusi.

R. Aria Wirya Atmaja
Sing ngadegena Bank BRI ya asli Purwakerto, mbah buyute Pak Prabowo Subiyanto ketua umum parte Gerindra.

Ana maning sekang kalangan seni Pelawak utawa aktor Raden H. Indrojoyo Kusumonegoro. utawa Indro Warkop sing asli wong Purbalingga.

Esih maning kiyeh

Kiyeh ana maning Bapak Suparjo Rustam putra asli Sokaraja Banyumas sing lair tanggal 12 Agustus 1926 sing mantan Mendagri.

Esih kurang….???
Ngadug maning tunggale :
Tontowi Ahmad sekang Sumpyuh atlit bulu tangkis nasional.

Bapak Fuad Bawazir mantan Menko Ekuin sekaligus pembina Paguyuban Ngapak Cilacap .

Lan esih akeh maning tokoh asal Banyumas sing dadi pejabat utawa tokoh nasional.

Sukono Wiranegara, Adalah Asli Wong Kabupaten Cilacap, Jawa Tengah sing uga nggabung nang ORMAS Pemuda Pancasila